Hoe activeer ik imagick in WordPress? Print

• 0

De optionele module, imagick, is niet geïnstalleerd of is uitgeschakeld

Via de handige functie Sitediagnose onder het menu Gereedschap kun je snel zien of je WordPress website gezond is. Via Sitediagnose geeft WordPress je advies over hoe je je website kunt verbeteren om (toekomstige) problemen op te lossen.

Een van de aangeraden verbeteringen is het activeren van de module imagick. De melding die verschijnt is:

De optionele module, imagick, is niet geïnstalleerd of is uitgeschakeld

Je website zal prima functioneren zonder deze module. Toch kan het handig zijn de module te activeren, omdat de module het bewerken van afbeeldingen door WordPress verbeterd. Om de module te activeren volg je deze stappen.

Log in op het DirectAdmin Controlepaneel.

Open het menu Extra kenmerken en klik op PHP Selector.

Scroll naar beneden en zet een vinkje naast imagick. De wijziging zal direct worden opgeslagen.

De module imagick is nu actief.