Niet tijdige betaling van domeinnamen Print

  • 28

Wanneer je een domein registreert bij MotoHosting (bijv. mijngeweldigedomein.nl), dan koop je een recht om het domein te gebruiken zolang de registratie actief is.

De termijn van een registratie is meestal één jaar. Dus moet de registratie van het domein elk jaar worden vernieuwd.

We sturen je tijdig een factuur via e-mail (30 dagen voor de vervaldatum) met de kosten voor het verlenging van de registratie van het domein kunt verlengen. Het is van belang dat je deze factuur op tijd betaalt. Bij late betaling kan de registratie van het domein en/of het webhostingpakket worden beëindigd. 

Als je niet zeker weet wanneer je domein vervalt, kun je dit controleren in het klantenpaneel

We raden onze klanten sterk aan om facturen tijdig te betalen, om te voorkomen dat de registratie van een domein vervalt en/of hostingpakket wordt beëindigd. Zodra domeinen zijn vervallen, kan het lastig of onmogelijk zijn om ze terug te krijgen.

Als je domeinnaam niet verlengd is en inmiddels is vervallen, maar je wilt de domeinnaam wel behouden, zijn de kosten hoog. Deze bedragen ca. € 100,- per domeinnaam. Nadat de registratieperiode is afgelopen (en het domein werd niet verlengd) worden domeinnamen doorgaans in quarantaine geplaatst door de registrar. Tijdens deze quarantaineperiode is het alleen de oorspronkelijke houder van de domeinnaam mogelijk om de domeinnaam uit quarantaine te halen en te activeren bij de huidige provider, maar wel tegen een hoge prijs. Let er daarom op dat je de factuur voor je domeinnaam tijdig voldoet als je de domeinnaam wilt behouden.

Automatisch verlengen is standaard ingeschakeld voor alle domeinen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je je domein kwijtraakt. Wel adviseren we je om facturen tijdig te betalen. Bij niet tijdige betaling zullen we de registratie van het domein en/of hostingdiensten opschorten.

Als je domein niet wordt verlengd, zullen we je hier ook via e-mail aan helpen herinneren binnen drie dagen na de vervaldatum.


Was dit antwoord nuttig?

« Terug