Versnellen van WordPress met WP Super Cache Print

• 41

Een eenvoudige manier om je WordPress website te versnellen is het toepassen van pagina caching. Een van de beste caching plugins is WP Rocket, maar omdat dit een betaalde plugin is (op moment van schrijven van dit artikel US$ 39 per jaar) kiezen veel gebruikers liever voor een gratis plugin. Een gratis caching plugin waarmee je de performance van je webshop aanzienlijk kunt verbeteren is WP Super Cache.

In dit artikel leggen we je uit hoe je deze plugin kunt installeren, en hoe je met WP Super Cache je website op eenvoudige wijze kunt versnellen.

De caching plugin WP Super Cache is erg uitgebreid. Je kunt het instellen in Simpele of Expert modus. Voor de beste prestaties en de meeste eenvoud raden we aan om te kiezen voor de Simpele Cache Bezorg Methode.

Deze Simpele Cache Bezorg Methode in WP Super Cache is eenvoudig in te stellen en begrijpelijk voor vrijwel alle gebruikers, daarom kiezen we voor deze instelling. Je hoeft zelf geen wijzigingen aan te maken in het bestand .htaccess, en de caching is toch erg snel. Door de eenvoudige manier van instellen treden er slechts zelden problemen op.

Hoe installeer ik WP-Super-Cache?

In slechts een paar stappen installeer je de plugin WP Super Cache in je website:

1. Log in op WordPress en klik op het menu Plugins op Nieuwe Plugin.
2. In het zoekveld vul je in WP Super Cache
3. Bij de plugin WP Super Cache klik je op Nu Installeren en daarna op Activeren.

De plugin is nu actief. Bovenaan in het scherm verschijnt de melding:
WP Super Cache is uitgeschakeld. Ga naar de plugin-beheerpagina om caching in te schakelen.

Klik op die link, of ga naar Instellingen > WP Super Cache.

De eerste stap is het inschakelen van Caching. Klik op Caching Aan en daarna op Status Bijwerken. Caching is nu actief.

Via het tabblad Geavanceerd kun je nog wat aanbevolen instellingen wijzigen. We raden de volgende instellingen aan te vinken:

Caching: Activeer Caching

Cache bezorg methode: Simpel (Aangeraden)

Diversen:
1. Schakel caching uit voor ingelogde bezoekers. (Aangeraden)
2. Compress pages so they’re served more quickly to visitors." (Aangeraden)
3. Cache opnieuw opbouwen. Serveer een supercachebestand aan anonieme gebruikers terwijl een nieuw bestand wordt gegenereerd. (Aangeraden)
4. 304 Browser caching. Verbetert de siteprestaties door te controleren of de pagina is gewijzigd sinds de browser hem voor het laatst hebt opgevraagd. (Aangeraden)
5. Extra homepagina-controles. (Stopt af en toe het cachen van de startpagina) (Aangeraden)

Nadat je deze instellingen hebt gewijzigd scroll je een klein beetje naar beneden en klik je op Status Bijwerken.

Voor ervaren gebruikers

Ervaren gebruikers kunnen kiezen hun eigen geavanceerde instellingen maken door Cache Bezorg Methode in te stellen op Expert. Op deze manier kun je bijvoorbeeld rewrites in het .htaccess bestand instellen. Om .htaccess Rewrites in te stellen, klik je onder Mod Rewrite Rules op de button Mod_Rewrite Regels Bijwerken.

Cache legen

Je hebt een wijziging aangebracht in de website, maar de wijziging is niet zichtbaar? Of je hebt geen plugin geactiveerd of gedeactiveerd? Dan kun je dit probleem meestal oplossen door de opgeslagen cachebestanden te verwijderen. Bovenin de Admin Balk zie je de optie Verwijder Cache.

Alle cache bestanden verwijderen: Klik de optie Verwijder Cache aan in het Dashboard van WordPress (dus in de beheeromgeving)

Een enkele pagina verwijderen uit de cache: Open de pagina in de browser, en klik in de admin balk op de optie Verwijder Cache. Alleen de huidige pagina zal uit de cache worden verwijderd.