Foutmelding 508 Resource Limit Is Reached Print

  • 12

Je website is niet of slecht bereikbaar en er wordt een foutmelding HTTP Error 508: Resource Limit Is Reached getoond. Het is erg vervelend als je website niet goed opvraagbaar is, daarom leggen we je in dit artikel uit waar dit probleem door wordt veroorzaakt en hoe je het kunt oplossen zodat je website weer goed bereikbaar is.

Om de oorzaak van het probleem te vinden, log je in op het DirectAdmin Controlepaneel. Binnen DirectAdmin heb je de mogelijkheid naar het gebruik van Resources te bekijken. Hier vind je informatie over het CPU en RAM gebruik binnen je hostingpakket.

In DirectAdmin, open het menu Extra Kenmerken en klik op Resource Usage. Als je website de limieten niet heeft bereikt, en er dus geen problemen zijn met je website, zie je de melding Your site had no issues in the past 24 hours.

 

Zijn er wel limieten aangetikt, dan worden deze op hetzelfde getoond. Een tweetal voorbeelden zijn:
CPU resources limit was reached for your site en/of
Physical memory resources limit was reached for your site


Door te klikken op de button Details krijg je een aantal grafieken te zien met het verbruik van resources gedurende de afgelopen 24 uren. Als je in (een van de) grafieken een plotselinge stijging in zit, dan wijst op een fout in de website.

Een voorbeeld. In dit geval verschijnt de melding CPU resources limit was reached for your site. Wanneer je doorklikt naar Details en de grafiek CPU Usage bekijkt, zie je een lichtblauwe streep welke de limiet van 100% aantikt. Dit houdt in dat de website gedurende dit (korte) moment de maximale processorkracht heeft gebruikt. 

Een fout in de website kan voortkomen uit een pas gemaakte wijziging, maar ook uit een update van de (bijvoorbeeld WordPress) software of een plugin. Probeer het aantal actieve plugins te beperken.

 

Samenvatting
Wanneer je website een 508 Resource Limit Is Reached error geeft, dan is dat erg vervelend. Je wilt natuurlijk je website zo snel mogelijk weer online hebben. Om deze foutmelding in de toekomst te voorkomen raden we aan om:

1. Het huidige probleem oplossen door te controleren welke plugin om welke reden veel resources verbruikt, en

2. Je webhostingpakket te vergroten zodat je meer resources ter beschikking hebt, ook met het oog op het verkeer en de groei die je nog verwacht.

 

Vragen?
Heb je hierover nog vragen, of wil je je pakket laten uitbreiden? Neem contact met ons op.


Was dit antwoord nuttig?

« Terug