GDPR/AVG privacy wetgeving en verwerkersovereenkomst Print

  • 0

Op 25 mei 2018 trad de General Data Protection Regulation (GDPR) ook bekend als AVG, de nieuwe Europese wet voor databescherming, in werking. Dit heeft gevolgen voor Europese marketeers en marketeers in het algemeen die gegevens verwerken van Europese consumenten. De nieuwe wet verscherpt regels uit de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens, maar voegt ook een aantal nieuwe verplichtingen toe. Het is van belang om te zorgen dat je website voldoet aan deze wetgeving.

Verwerkersovereenkomst afsluiten met MotoHosting
Het is voor ons onmogelijk om met iedere klant een losse verwerkersovereenkomst te sluiten. We hebben daarom de verwerkersovereenkomst als bijlage toegevoegd aan onze algemene voorwaarden (Bijlage Verwerking Persoonsgegevens).

Databescherming middels een beveiligde verbinding
Een van de stappen die je zelf kunt nemen is zorgen dat bezoekers je website benaderen door middel van een beveiligde verbinding. Hiervoor voorzien wij alle nieuwe hostingpakketten al binnen 24 uur automatisch van een gratis SSL ceritificaat. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is zorgen dat je website overweg kan met HTTPS en dit te forceren.


Was dit antwoord nuttig?

« Terug