Hoe kan ik WordPress installeren? Print

  • 0

Handleiding installeren WordPress met Installatron

Voor het installeren van WordPress gebruiken we Installatron, de installatiebeheerder waarmee je eenvoudig WordPress kunt installeren en beheren.

Om WordPress te installeren open je het DirectAdmin controlepaneel.

Open het menu Extra Kenmerken, en klik door naar WordPress Installatiebeheer.

Klik op WordPress.

 

Nadat je WordPress hebt aangeklikt kun je rechtsboven klikken op de button Installeer deze applicatie.

 

In het volgende scherm wordt gevraagd om de installatie te personaliseren. Het eerste gedeelte gaat over de Locatie. Dit is het domein en de map (het pad) waarin WordPress zal worden geplaatst. In de meeste gevallen hoef je deze instellingen niet te wijzigen.

Meestal staat hier je domeinnaam met https:// al ingevuld, kies deze optie zodat je WordPress website direct veilig is. Let op: installeer eerst een SSL certificaat (Let's Encrypt of Sectigo). Laat eventueel een Sectigo SSL certificaat door MotoHosting voor je aanvragen en installeren.

 

Het volgende gedeelte is Versie, dit kun je laten staan. De meest recente versie zal worden geïnstalleerd. 

In hetzelfde gedeelte staat ook Automatische Update. We raden aan om deze instelling ingeschakeld te laten. Installatiebeheer zal WordPress automatisch voorzien van de nieuwste versies, maar je kunt de instelling aanpassen en kiezen voor automatische updates naar kleine versies en veiligheidsupdates. Voor een update wordt geïnstalleerd zal eerst een backup worden gemaakt, bij problemen kan deze backup worden hersteld.

 

Vul onder Instellingen je de gebruikersnaam van de beheerder en een veilig wachtwoord in, en je eigen e-mail adres, de titel van de website en een subtitel.

 

De Geavanceerde Instellingen hoef je niet te wijzigen, maar als je wilt kun je deze personaliseren.

 

Nu is het tijd om WordPress ook daadwerkelijk te installeren: klik op de button Installeren.

 

De installatie van WordPress zal worden gestart. Zodra de installatie gereed is, kun je je nieuwe WordPress zien op je website en staat deze ook in het controlepaneel. Je kunt WordPress bereiken via het DirectAdmin controlepaneel, via het menu Mijn Applicaties. Hier zie je ook de link naar wp-admin, zodat je via DirectAdmin automatisch in kunt loggen in het WordPress dashboard zonder eerst gebruikersnaam of wachtwoord in te geven.

 

Nu WordPress is geïnstalleerd kun je beginnen met het maken van je website. 

 

Om je website veiliger en nog sneller te maken hebben we een aantal handige plugins voorgeïnstalleerd. Je kunt deze plugins zelf activeren via het menu Plugins. Een overbodige plugin kun je eenvoudig verwijderen.

iThemes WP Security
De beste WordPress beveiliging plugin om je website te beschermen

Yoast SEO
Verbeter je WordPress SEO: schrijf betere teksten en optimaliseer je WordPress site volledig door gebruik te maken van de Yoast SEO plugin.

Limit Login Attempts
Beschermt je website door het aantal toegestane inlogpogingen te beperken (gaat het raden van wachtwoorden tegen).

 

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op door een bericht te versturen via https://motohosting.nl/submitticket.php.

 


Was dit antwoord nuttig?

« Terug