WordPress fout: Het thema heeft geen style.css stylesheet Print

• 0

Nadat je het zip bestand met de template hebt geüpload naar WordPress krijg je deze foutmelding te zien:
Het pakket kan niet geïnstalleerd worden. Het thema heeft geen style.css stylesheet.

of in het Engels:
The package could not be installed. The theme is missing the style.css stylesheet.

Dit betekent dat het bestand niet kan worden geïnstalleerd, omdat WordPress niet weet wat het er mee moet doen. Wat je hebt gedaan is dat je de template hebt geüpload en niet het thema. Een template zip bestand bevat meerdere onderdelen, waarvan het thema er een is. In het template zip bestand bevindt zich ook een link naar de documentatie, en vaak ook extra afbeeldingen, plugins of een Photoshop PSD bronbestand.

Pak het template zip bestand (bijvoorbeeld template_71234_xyz.zip) daarom altijd eerst uit op je eigen computer. Daarna vind je het te installeren thema bestand in het mapje “theme”.

Om het thema te installeren navigeer je in WordPress naar Weergave > Thema’s > Nieuw > Uploaden. Selecteer nu het thema.zip bestand in het mapje theme (of een mapje met een vergelijkbare naam) en klik op Uploaden. Na uploaden activeer je het thema.

Nu kun je de installatie van het thema vervolgen!

Kom je er niet uit? Je kunt de installatie van een thema ook door ons laten uitvoeren. Voor slechts 40,49 euro exclusief Btw installeren wij een Zign WordPress Thema voor je, conform de instructies van de ontwikkelaar (aanschafprijs van het thema is niet inbegrepen). Meer informatie: WordPress laten installeren