De principal-naam van het doel is onjuist Print

• 0

Als u de melding krijgt:
"Op de server waarmee u verbonden bent, wordt een beveiligingscertificaat gebruikt dat niet kan worden gecontroleerd. De principal-naam van het doel is onjuist. Wilt u deze server blijven gebruiken?"

Waarschijnlijk is het volgende aan de hand:

U heeft SSL/TLS (beveiligde verbinding) aanstaan in uw mailclient en u heeft bij inkomende/uitgaande mailserver uw eigen domeinnaam ingevuld.
Op zich is dit helemaal goed.

Echter op het moment dat u zich met de mailserver verbind, zal de mailserver de domeinnaam in combinatie met het certificaat controleren. Uw domein is dan bijvoorbeeld: mail.uwdomein.xx maar het certificaat is van: mail.motohosting.nl

Omdat deze twee verschillend zijn krijgt u de error melding.

Het is dan ook geen probleem om dit te accepteren.

Als u de melding niet wilt krijgen kunt u twee dingen doen. SSL uitzetten (maar dan is de mailverbinding niet meer beveiligd dus dit is geen goede oplossing) of in uw mailclient bij in- en uitgaande mailserver uw eigen domeinnaam niet gebruiken maar onze servernaam voor de E-mail.

De servernaam naam is: mail.motohosting.nl

U vervangt dus bij Server voor inkomende e-mail (pop) de servernaam instelling in uw e-mail client:

mail.uwdomein.xx
voor:
mail.motohosting.nl