Schijfruimte vol Print

  • 0

De beschikbare hoeveelheid schijfruimte is afhankelijk van het hostingpakket. De schijfruimte is de totaal beschikbare schijfruimte welke wordt gedeeld voor website en e-mailaccounts. Je mag deze ruimte naar eigen inzicht verdelen.

Je dient er zelf voor te zorgen dat je binnen de limiet van het hostingpakket blijft.

Gevolgen overschrijding schijfruimte
Wanneer je de toegestane hoeveelheid schijfruimte hebt verbruikt heeft dit gevolgen voor het ontvangen van e-mail en in sommige gevallen ook voor je website. Op het moment dat je schijfruimte vol is, zal de server geen e-mail meer accepteren voor je hostingpakket. Ook is het mogelijk dat je problemen zult ondervinden met het inloggen via webmail.

Hoe kun je ruimte vrij maken?
 
1. Ruim oude e-mails op. Zonder dat we er erg aan hebben, verzamelen door de tijd heen duizenden e-mails. Zowel inkomende als verzonden berichten nemen steeds meer ruimte in beslag. Door eenvoudig de prullenbak te legen of verzonden items te verwijderen, komen er vaak honderden Mb's vrij

2. Backups die binnen je hostingpakket of website gemaakt worden zijn vaak grote bestanden die veel ruimte binnen je account afsnoepen. Verwijder oudere backups die je niet meer nodig hebt.

3. Heb je een grote website? Denk dan eens aan het optimaliseren van de afbeeldingen. Er is vaak totaal geen noodzaak om foto's in vol formaat te uploaden. Toch gebeurt dit nog wel regelmatig. Daarnaast kan je bij .jpg en .png afbeeldingen compressie toepassen die het formaat zichtbaar doet slinken. Hiervoor geldt natuurlijk dat voor 1 foto het resultaat niet echt van invloed is, maar bedenk maar eens wat het effect over 100 foto's is. Dan kan het maar zo om 100 MB of meer gaan!

Lukt het niet om schijfruimte vrij te maken? Vergroot je hostingpakket zodat je meer schijfruimte ter beschikking hebt.

Heb je hierover nog vragen? Neem dan contact met ons op. Dat kan door middel van het aanmaken van een support ticket.

Was dit antwoord nuttig?

« Terug