Jan 13th Aankondiging onderhoud: 17 januari vanaf 0:00 uur

In de nacht van 16 op 17 januari zullen we de hostingserver S01 vervangen. Deze migratie zal enkele uren duren. Tijdens de migratie zal je website gedurende enige tijd niet bereikbaar zijn, en is het niet mogelijk om e-mail op te halen of te verzenden. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken zullen we de migratie in de nacht van zondag 16 op ... לקריאה נוספת »

May 27th Belangrijke informatie over Magento 1

Maak je voor jouw webshop nog gebruik van Magento 1? Lees dan verder. Zoals je waarschijnlijk zult weten is de ondersteuning voor Magento 1 eindig. Met ingang van 30 juni 2020 zal de ondersteuning voor Magento 1 worden beëindigd door Adobe. Waar moet je rekening mee houden? • Vanaf 30 juni 2020 kun je voor je Magento 1 webshop geen ... לקריאה נוספת »

Aug 23rd Incident met s01 [afgemeld 09:24]

Afmelding 09:24 uur:Alle systemen zijn weer volledig functioneel.Ons monitoringssysteem meldde dat de hypervisor niet meer reageerde op commando's. Nader onderzoek wees uit dat dit wordt veroorzaakt door een kernel panic. De hypervisor is herstart, waarna de webhosting en e-mail diensten weer volledig bereikbaar werden.Wij gaan onderzoeken ... לקריאה נוספת »

Dec 12th Afgemeld: Upgrade naar PHP 7.2

In de nacht van maandag op dinsdag (17/18 december) aanstaande zal serveronderhoud worden uitgevoerd. Gelijktijdig zal uw hosting pakket worden bijgewerkt naar PHP 7.2. Voor gebruikers van Moto CMS HTML blijft als optionele versie PHP 5.6 beschikbaar. Standaard zal PHP 7.2 worden ingesteld voor alle klanten, maar indien gewenst kunt zelf via de ... לקריאה נוספת »

Jan 17th Stroomstoring Amsterdam

Afgelopen nacht werd de regio Amsterdam getroffen door een grote stroomstoring, waardoor meer dan 360.000 huishoudens zonder electriciteit kwamen te zitten. Ook het datacenter van TransIP in Amsterdam, waar wij voor de levering van onze diensten gebruik van maken, is door deze stroomstoring getroffen. Wij hebben hinder ondervonden van deze ... לקריאה נוספת »

Jan 14th Sendmail kwetsbaarheid in Magento / Zend Framework

Een veiligheidslek in het e-mail component van Zend Framework 1 en 2 zorgt ervoor dat verschillende Magento websites lek zijn. De kwetsbaarheid moet uiterst serieus worden genomen. Het is mogelijk dat kwaadwillenden dit lek kunnen misbruiken en code kunnen uitvoeren. Alhoewel alleen Sendmail vatbaar is, raden wij aan om de Magento instellingen te ... לקריאה נוספת »

Dec 27th Kwetsbaarheid in PHPMailer

Er is een kwetsbaarheid gevonden in de veelgebruikte module PHPMailer. Deze module wordt o.a. gebruikt in WordPress, Joomla en Drupal websites, maar ook veel andere PHP websites maken hier gebruik van. Om deze kwetsbaarheid (CVE-2016-10033) te misbruiken, is het voor een kwaadwillende voldoende om een e-mail te laten versturen door de website, ... לקריאה נוספת »

Dec 14th Belangrijke update: Joomla 3.6.5

Vandaag is Joomla 3.6.5 uitgebracht. In deze versie is een ernstig veiligheidslek gedicht waarmee de rechten van gebruikersaccounts door kwaadwillenden kan worden verhoogd. Hierdoor kan een eenvoudig gebruikersaccount worden aangepast tot administrator. We raden aan om Joomla 3.6.5 zo snel mogelijk te installeren. Wegens de ernst van dit probleem ... לקריאה נוספת »

Oct 26th Kwetsbaarheid in Linux: Dirty COW

Onlangs is een ernstig veiligheidslek gevonden in Linux, wat bij misbruik ernstige gevolgen kan hebben voor onze webhosting omgeving en daarmee uw website. Nagenoeg alle Linux gebruikers wereldwijd zijn vatbaar voor dit lek. Wij hebben actie ondernomen, en onze servers voorzien van een Kernel update. Dit houdt in dat de servers van MotoHosting ... לקריאה נוספת »

Oct 25th Belangrijke update: Joomla 3.6.4

Vandaag is Joomla 3.6.4 beschikbaar gesteld. Deze update dicht een tweetal zeer kritieke veiligheidslekken. Het eerste lek betreft het door kwaadwillenden kunnen aanmaken van nieuwe gebruikers, ook wanneer deze mogelijkheid is uitgeschakeld. Het tweede lek, en mogelijk nog ernstiger, is dat de rechten van gebruikers door kwaadwillenden kunnen ... לקריאה נוספת »